Alergeny, publikované ve směrnicích 2000/89 ES a 1169/2011 EU, jsou v jídelníčku značeny následujícími čísly:
- Obiloviny obsahující lepek: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
- Korýši a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Skořápkové plody: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z něj
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l
- Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- Měkkýši a výrobky z nich